Looptraining met de C-Mill
Weer leren lopen na een ongeval of operatie, het looppatroon verbeteren na een beroerte, de balans verbeteren als u valt, dit alles gaat veel functioneler met de C- Mill.
De C- Mill is een unieke loopband waar met een beamer obstakels en stapdoelen worden geprojecteerd. Hierdoor worden stapaanpassingen tijdens het lopen uitgelokt waardoor u zeer functioneel traint. U traint ook volkomen veilig omdat u niet kunt vallen op deze band, u zit vast middels een soort harnas.
De C-Mill is ook uitermate geschikt om een analyse te maken van uw looppatroon als u klachten hebt tijdens het lopen. Door middel van alle gegevens uit de krachtenplaat onder de loopband en de gegevens van de videobeelden kan zeer nauwkeurig het looppatroon worden geanalyseerd.
Voor wie?
De C- Mill is bruikbaar voor volwassenen en kinderen met uiteenlopende klachten: neurologische aandoeningen, orthopedische klachten, mensen die een beenamputatie hebben gehad of ouderen die bang zijn om te vallen.
De C-Mill kan worden ingezet voor de volgende behandeldoelen:
Inzicht en analyse doeleinden
- Precieze analyse van het looppatroon. Door middel van videobeelden kunnen we nauwkeurig de verschillende fases van de afwikkeling zien.
- Het zeer nauwkeurig onderzoeken van het looppatroon kunnen we precies meten wat er gebeurd tijdens het lopen. Door middel van verschillende meetgegevens;
- staptijd,
- staplengte,
- lichaamszwaartepunt
- en verschillen tussen links en rechts
- Voor- en nametingen. We meten uw looppatroon regelmatig tijdens de revalidatie om te bekijken waar meer aandacht aan besteed kan worden.
- Inzicht geven in eigen lopen,
- in termen van asymmetrie,
- staplengte
- en stapbreedte
Verbeteren en trainingsdoeleinden.
- Verbeteren van zelfvertrouwen en verminderen van valangst tijdens het lopen
- Vergroten van
- loopafstand,
- conditie
- en loopsnelheid
- Kunnen reageren op onverwachte situaties. Het lopen kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving
Hoe ziet dit eruit?
Stel u vragen over de C-Mill
De Motek C-Mill biedt vele toepassingen en behandelmogelijkheden, met name specifieke informatie hierover staat helaas nog niet op de website. Echter mocht u vragen hebben kunt u die altijd stellen.
Zie ook
Neurologische fysiotherapie
Neurologische aandoeningen zijn ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, het zenuwstelsel of de overgang tussen spier en zenuw. Een aantal voorbeelden: CVA of beroerte, ziekte van...
Lees meerValpreventie
In Nederland zijn in 2016 bijna 100.000 mensen na een val naar de eerste hulp gegaan. Naarmate de leeftijd toeneemt, neemt de kans op een val toe. De gevolgen van een val kunnen...
Lees meerGeriatrie fysiotherapie (fysiotherapie voor ouderen)
De vergrijzing heeft veel gevolgen, met als bijkomend streven voor ouderen om langer zelfstandig te blijven. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om daarbij te helpen. Uit...
Lees meer