Fysiotherapie in de regio Uithoorn

Dry-Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut. Dry Needling is een behandeltechniek waarbij met behulp van een acupunctuur naald in een triggerpoint (spierverharding) wordt geprikt om deze snel te de-activeren. Dry Needling is geen acupunctuur, acupunctuur wordt toegepast door acupuncturisten en deze hebben een andere opleiding, andere zienswijze en streven in behandeling andere doelen na. 

Wat is een myofasciale triggerpoint – myofasciaal pijnsyndroom?

Een myofasciale triggerpoint is een (zeer) drukpijnlijke plek in een dwarsgestreepte spier. In de volksmond ook wel bekend als “spierverharding/spierknopen”. Deze plek is pijnlijk bij druk en er kan een karakteristieke uitstralingspijn ontstaan. Een myofasciale triggerpoint kan verschillende klachten geven zoals:

 • pijn met of zonder uitstraling,
 • stijfheid in de spier,
 • verminderde spierkracht,
 • verminderde coördinatie

Autonome zenuwstelsel symptomen

 • zoals toename van zweten,
 • rillerig zijn,
 • duizelig/licht in het hoofd,
 • wazig zien en/of koude handen.

 

 De precieze aard en oorzaak van triggerpoints is nog altijd onbekend

 Myofasciale triggerpoints worden vaak over het hoofd gezien bij klachten en pijn van het bewegingsapparaat.

Dry-Needling blijkt uit diverse onderzoeken de meest effectieve behandeling te zijn om deze triggerpoints te de-activeren.

Hoe vaak komt myofasciale pijn voor?

Tot 54% van de vrouwen en 45% van de mannen krijgt op een zeker moment in het leven te maken met pijn van deze oorsprong. Myofasciale pijn komt het meest voor bij mensen met een leeftijd tussen de 27,5 en 50 jaar. Binnen deze categorie wordt een grotere incidentie gezien onder mensen die een zittend leven leiden.

 

Welke ziektebeelden zijn gerelateerd aan triggerpoints?

Triggerpoints kunnen overal in het lichaam voor komen en dus overal pijn veroorzaken. Er is nog zeer weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van triggerpoints bij specifieke aandoeningen. Uit het onderzoek dat wel gedaan is komt naar voren dat er veel aanwijzingen zijn dat triggerpoints onder andere eenbelangrijk rol spelen bij

 

 • bekkenbodem pijn,
 • het temperomandibulaire pijn syndroom (kaakpijn),
 • schouderpijn,
 • fibromyalgie,
 • spierspanningshoofdpijn,
 • tenniselleboog klachten en spierkrampen

Wat voelt u tijdens de Dry-Needling?

 De therapeut zal eerst voelen waar de triggerpoint zich bevindt.

 Op deze plek wordt een steriele acupuntuur naaldje snel door de huid getikt. Dit voelt u nagenoeg niet.

 Als de punt van het naaldje de triggerpoint aanprikt voelt u een soort samentrekking/schok in de spier (LTR= local twitch respons).

 Daarna gevolgd door een ontspanning in die spier.

 Soms kan het voorkomen dat u wat gaat transpireren, zweterig of rillerig wordt maar dat herstelt zich snel. Na de behandeling kan de spier gevoelig/beurs aanvoelen (alsof u een blauwe plek heeft), dit duurt 1 tot 3 dagen.

Hierna treedt meestal een merkbare verbetering van de spierfunctie op.

Ontmoet het Team

Manueel therapeut

Claudia Winter

Specialisaties: Fysiotherapeut,

master manuele therapeut,

dry needling therapeut,

expertise op gebied van hoofdpijn en duizeligheid.

Netwerken: Duizeligheidnet  (Kenniscentrumduizeligheid)

 

Naast mijn opleiding fysiotherapie heb ik de opleiding “spierketens van Busquet” gevolgd, een opleiding die spierketens, manuele therapie en praktische osteopathie combineert. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de SOMT als master manuele therapeut.

Daarna heb ik de basiscursus Dry Needling en de vervolgcursus hoofd- en halsregio afgerond. Sinds 2013 assisteer ik met veel plezier tijdens de praktijklessen van de basiscursus Dry Needling.

Mijn interesse ligt echter meer op het gebied van hoofdpijn en duizeligheid. In 2013 en 2014 heb ik de levels I en II van de Watson Headache Institute behaald en daarna meerdere cursussen gevolgd om de nieuwste ontwikkelingen op gebied van hoofdpijn en duizeligheid bij te houden.

Afspraak Maken

Fysiotherapeut

David Siebeler

Specialisaties: Fysiotherapeut,

ALO-sportbegeleider,

dry needling,

Netwerken: aangesloten bij ParkinsonNet


Tijdens mijn studie aan de ALO Amsterdam kreeg ik nog meer interesse in de bewegende mens. In 2011 besloot ik een stage te lopen bij Motion om te kijken of ik het vak fysiotherapie ook interessant vond.

Na mijn stageperiode ben ik verbonden gebleven met Motion en in dienst getreden als sportbegeleider. In 2012 ben ik begonnen met de opleiding fysiotherapie en heb deze in 2015 succesvol af kunnen ronden. Direct na de opleiding heb ik de basisscholing voor Parkinsonnet gedaan en eind 2015 succesvol afgerond.

Bij Motion werk ik met veel plezier als fysiotherapeut, zowel in de behandelkamer als in de oefenzaal.

Binnen mijn vak gaat mijn interesse uit naar neurologische aandoeningen, zoals hersenletsel, Parkinson en MS. Daarnaast gaat mijn interesse ook uit naar sport en de daarbij komende sportblessures. Samen met Robert en Menno zit ik in het paramedische verzorgingsteam van Motion voor Greenpark handbal Aalsmeer, welke op het hoogste niveau in Nederland actief is.

Afspraak Maken

Fysiotherapeut/ handtherapeut

Chris Bosse

Specialisaties: Algemeen fysiotherapeut,

dry needling,

handtherapeut

Netwerken: aangesloten bij Netwerk Traumarevalidatie VUmc

handen netwerk

 

Mijn interesse voor het vak fysiotherapie is gewekt tijdens mijn CIOS opleiding, waar ik in aanraking kwam met fitness en sportmassage. Na het behalen van mijn diploma, ben ik gaan werken in een praktijk in Amsterdam.

In mei 2013 ben ik in contact gekomen met Motion. In 2014 heb ik de cursus Mulligan A-B gevolgd. Mulligan is een mobilisatietechniek op beweging. Tevens zijn Menno van der Grift en ikzelf in dit zelfde jaar aangesloten bij het Trauma Netwerk van het VU Medisch Centrum. Dit hebben wij gedaan om op deze manier mensen zo goed mogelijk te kunnen laten revalideren na gecompliceerde botbreuk(en).

In maart 2015 heb ik de cursus Dry Needling afgerond. Mijn plezier in het werk komt mede door de fantastische sfeer binnen de praktijk, als ook door het enthousiasme van mijn collega’s. Naast het werken hou ik van sporten in de buitenlucht, zoals voetballen, skiën, wielrennen, fitness en hardlopen.

Handtherapie;
Een groot aantal mensen heeft klachten van de hand(en). Zowel problemen met het bewegen of met het gevoel, dit kan leiden tot veel beperkingen in het dagelijks leven.

Een klein probleem kan bepaalde handelingen moeilijk of onmogelijk maken, wat veel gevolgen kan hebben voor een persoon. De behandelingen van aandoeningen of problemen aan de hand vraagt specifieke kennis en vaardigheden van een handtherapeut.

Ik heb inmiddels de opleiding  voor handtherapie afgerond.

Afspraak Maken

Fysiotherapeut

Romeo van Schaik

Specialisaties: COPD, Dry needling
Netwerken: Participeert in Cardiologie netwerk Spaarne Ziekenhuis

 

Tijdens mijn studie fysiotherapie (Hogeschool van Amsterdam) ben ik bij Motion komen werken als sportbegeleider bij Motion Preventie. Sinds juli 2016 werk ik bij Motion als fysiotherapeut.

Het enthousiasme en de sfeer van de collega’s werkt erg motiverend.

Binnen Motion Fysiotherapie ben ik met name actief met specifieke doelgroepen (hart & COPD). Ik participeer in het Cardiologie netwerk van het Spaarne Ziekenhuis en ben geschoold COPD fysiotherapeut.

Afspraak Maken

Msc. Sport fysiotherapeut

Menno van der Grift

Specialisaties: Fysiotherapeut,

Msc. sportfysiotherapie,

dry needling,

echografie, Epte, Shockwave

Netwerken: aangesloten bij Netwerk Traumarevalidatie VUmc

aangesloten bij Schouder Netwerk Amsterdam VUmc

 

Mijn interesse in het vak fysiotherapie is ontstaan tijdens mijn opleiding CIOS. Direct nadat ik afstudeerde bij het CIOS, ben ik fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht gaan studeren.

Na mijn studie ben ik gaan werken in een particuliere praktijk waar ik toen al werkzaam was als medisch sport instructeur. In september 2010 ben ik terecht gekomen bij Motion fysiotherapie.

De sfeer en het enthousiasme van de collega’s werkt erg motiverend.

Naast fysiotherapie doe ik ook nog veel aan sport. Ik speelde handbal op landelijk niveau en ik fitness twee keer per week.

Afspraak Maken

Fysiotherapeut

Robert Baardse

 

BIG nummer:

Specialisaties:

Fysiotherapeut

Sportfysiotherapeut IAS

 

39033013304

Dry needling 

Echografie

Acupuncturist

 

Door de cursus sportmassage ben ik geïnteresseerd geraakt in fysiotherapie. Na mijn opleiding heb ik me met name gespecialiseerd in sportfysiotherapie (IAS) en manuele therapie (SOMT).

Vanaf 1988 heb ik als (sport)fysiotherapeut in praktijken in Amsterdam en Aalsmeer gewerkt. Sinds 2001 ben ik verbonden aan Motion Fysiotherapie.
Daarnaast werk ik als sportfysiotherapeut bij het Nederlands Handbal Verbond. Verder ben ik sinds 20 jaar als sportfysiotherapeut verbonden aan de eredivisie handbalclub Greenpark Handbal Aalsmeer (Fiqas).

 

Met Greenpark Handbal Aalsmeer heb ik o.a. diverse landskampioenschappen, bekertitels en Europacup-wedstrijden mogen meemaken.

Afspraak Maken

Fysiotherapeut

Rogier van Asdonck

Fysiotherapeut

Dry Needling

Shockwave

Echografie

Netwerken:

 

In 2001 studeerde ik af als fysiotherapeut. Mijn affiniteit ligt vooral bij anatomie en het vergaren van kennis over alle aspecten van het lichaam. Ik heb een paar jaar geneeskunde gestudeerd, waarbij ik ook gastlessen gaf in de anatomie van het orgaanstelsel en het bewegingsapparaat. Als fysiotherapeut houd ik ervan complexe orthopedische problematiek aan te pakken waarbij ik het gehele bewegingsapparaat interessant vind en me graag verdiep in knie-, rug- en schouderklachten. Ook hoofdpijn is een van mijn werkvelden. Ik richt me niet alleen op de fysieke kant van een klacht maar voor mij staat het geheel van de persoon van de cliënt centraal. Ik houd ervan steeds meer kennis op te doen en zit graag met mijn neus in de studieboeken. Verdere specialisaties zijn o.a.  dry needling, shockwavetherapie en echografie. 

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met functionele krachttraining en ik ben van jongs af aan veel in diverse vechtsporten actief geweest. 

Na 12 jaar een eigen praktijk te hebben gerund ben ik blij dat ik nu deel uitmaak van dit team, waar enthousiasme, samenwerking  en gedrevenheid de boventoon voeren.

Afspraak Maken