Fysiotherapie in de regio Uithoorn

In samenwerking met

 

Overige samenwerkingen

 

 

 

 

FZA

Motion Fysiotherapie is lid van de regionale coöperatie van Fysiotherapeuten, FysioZorg Amstelland. Dit is een samenwerking van veel praktijken in de regio om de multidisiplinaire samenwerking voor mensen met chronische aandoeningen te verbeteren.

https://www.cooperatiefza.nl/

 

 

Parkinsonnet

Twee fysiotherapeuten van Motion zijn aangesloten bij Parkinsonnet. Parkinsonnet is een landelijk netwerk van therapeuten die gespecialiseerd zijn om de mensen met Parkinson de beste mogelijke zorg te geven.

https://www.parkinsonnet.nl

 

CVA netwerk Groot Amsterdam

Motion Fysiotherapie is lid van CVA netwerk Groot Amsterdam. Dit is een groep gespecialiseerde fysiotherapeuten die allemaal geschoold zijn in en ervaring hebben met het behandelen van mensen die een CVA/NAH hebben doorgemaakt.

https://www.cvanet.amsterdam

 

 

MS netwerk Groot Amsterdam

Dit is een multidisciplinair netwerk met als doel om de  mensen met MS en hu naasten de optimale zorg te geven in elke fase van de ziekte.

https://www.msnetwerkamsterdam.nl

 

 

Chronisch Zorgnet, voorheen Claudicationet

Twee fysiotherapeuten van Motion zijn aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk van ruim 2750 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen.

 Chronisch ZorgNet werd ruim tien jaar geleden opgericht voor patiënten met ‘etalagebenen’, ofwel perifeer arterieel vaatlijden onder de naam ClaudicatioNet. Chronisch ZorgNet bouwt die bewezen succesvolle aanpak in kwaliteit én kosten nu verder uit naar de behandeling van andere chronische aandoeningen, te beginnen met de behandeling van hartpatiënten en patiënten met COPD.

Chronisch ZorgNet werkt continu aan het verbeteren van de zorg voor de patiënten met chronische aandoeningen, zo dicht mogelijk bij huis in sterke netwerken met andere zorgverleners en in nauwe samenwerking met diverse beroeps- en patiëntverenigingen.

https://chronischzorgnet.nl/nl

 

onco net

 

Onconet

Onconet streeft ernaar dat patiënten in heel Nederland een deskundige fysiotherapeut in de eigen woonomgeving kunnen vinden voor begeleiding bij behoud of verbetering van fitheid rondom de medische behandeling voor kanker.

https://www.onconet.nu

 

 

Schoudernetwerk Amsterdam

Schoudernetwerken Nederland is een landelijke koepel voor regionale schoudernetwerken van fysiotherapiepraktijken. Geleidelijk worden er steeds meer regionale netwerken toegevoegd. Uiteindelijk zal er een landelijke dekking ontstaan. De Doelstelling van SNN is het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor schouderklachten.

http://www.schoudernetwerkamsterdam.nl

 

 

Netwerk traumarevalidatie  VUmc

Traumanetwerk VU mc is er voor patiënten die letsels hebben opgelopen na een ongeval. Het kan gaan om verstuikingen of eenvoudige botbreuken, maar bijvoorbeeld ook om open breuken, wervelbreuken of bekkenbreuken.
De fysiotherapeuten van Netwerk Traumarevalidatie VUmc werken nauw samen met het multidisciplinaire team in VUmc (de traumachirurg en de ziekenhuisfysiotherapeut). Zo kan er tijdig bijgestuurd worden, zodat de behandeling optimaal verloopt.

https://traumarevalidatie.nl

 

Blessurevrij Nederland.

Blessurevrij Nederland helpt je met het maken van een onderbouwde keuze voor een fysiotherapiepraktijk. Ga naar de website www.blessurevrijnederland.nl en download de App via de App Store op je telefoon. Blessurevrij Nederland wil iedereen in Nederland sneller helpen met het maken van een goede keuze voor en een snelle afspraak met een fysiotherapiepraktijk.

http://www.blessurevrijnederland.nl

Dit is het Cardiologienetwerk van Spaarne Gasthuis locatie Haarlem en Hoofddorp.

Motion Fysiotherapie is aangesloten bij dit netwerk. De hartrevalidatie is multidisciplinair samenwerken. Dat houdt in dat verschillende disciplines in de zorg met elkaar samenwerken. Spaarne Gasthuis heeft een samenwerkingsverband met een aantal eerste lijns praktijken fysiotherapie zodat de hartrevalidatie kan plaatsvinden zonder veel reistijd voor de patiënt.
Het doel is de zorg van rondom de hartrevalidatie zo goed en doelmatig mogelijk te organiseren. Samen kunnen we meer!

 

Home – MijnHartrevalidatie

 

 

Stichting FNS: Functioneel Neurologische Stoornissen

 

Betere zorg realiseren voor patiënten met een functionele neurologische stoornis (FNS).

De stichting wil haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  • het actief opzetten en ondersteunen van (zorg) netwerken, van neuroloog, huisarts en behandelende therapeuten,
  • juridische en maatschappelijke steun,
  • het verspreiden van kennis over FNS,
  • en samenwerking met de internationale patiëntenorganisatie FND Hope.

 

Stichting FNS – Een website over Functionele Neurologische Stoornis