Fysiotherapie in de regio Uithoorn

In samenwerking met

 

Overige samenwerkingen

 

Diëtheek Uithoorn, diëtisten en lifestyle coaches

Ria Bouwhuis, orthomoleculair diëtist, leefstijlcoach

Is jouw gezondheid niet zoals je dat graag zou zien? Heb je al lange tijd klachten waar je maar niet vanaf komt, of waar geen verklaring voor te vinden is? Veel klachten, een laag energieniveau en zelfs sommige ziektes worden veroorzaakt door een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Zelfs als je die wel tot je neemt, kan het zijn dat jouw lichaam die niet voldoende kan opnemen. Op celniveau ontstaan dan tekorten die tot allerlei klachten leiden. Met orthomoleculaire diëtetiek en leefstijladviezen help ik jou om de onderliggende oorzaak van jouw klachten te achterhalen en kan ik je heel gericht adviseren wat jouw lichaam nodig heeft om je weer beter te voelen.

 

Meer informatie? Check www.riabouwhuis.nl Je kunt online een afspraak inplannen.

Info@riabouwhuis.nl, 06-13 23 51 34

 

 

FZA

Motion Fysiotherapie is lid van de regionale coöperatie van Fysiotherapeuten, FysioZorg Amstelland. Dit is een samenwerking van veel praktijken in de regio om de multidisiplinaire samenwerking voor mensen met chronische aandoeningen te verbeteren.

https://www.cooperatiefza.nl/

 

 

Parkinsonnet

Twee fysiotherapeuten van Motion zijn aangesloten bij Parkinsonnet. Parkinsonnet is een landelijk netwerk van therapeuten die gespecialiseerd zijn om de mensen met Parkinson de beste mogelijke zorg te geven.

https://www.parkinsonnet.nl

 

CVA netwerk Groot Amsterdam

Motion Fysiotherapie is lid van CVA netwerk Groot Amsterdam. Dit is een groep gespecialiseerde fysiotherapeuten die allemaal geschoold zijn in en ervaring hebben met het behandelen van mensen die een CVA/NAH hebben doorgemaakt.

https://www.cvanet.amsterdam

 

 

MS netwerk Groot Amsterdam

Dit is een multidisciplinair netwerk met als doel om de  mensen met MS en hu naasten de optimale zorg te geven in elke fase van de ziekte.

https://www.msnetwerkamsterdam.nl

 

Chronisch Zorgnet, voorheen Claudicationet

Twee fysiotherapeuten van Motion zijn aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk van ruim 2750 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen.

 Chronisch ZorgNet werd ruim tien jaar geleden opgericht voor patiënten met ‘etalagebenen’, ofwel perifeer arterieel vaatlijden onder de naam ClaudicatioNet. Chronisch ZorgNet bouwt die bewezen succesvolle aanpak in kwaliteit én kosten nu verder uit naar de behandeling van andere chronische aandoeningen, te beginnen met de behandeling van hartpatiënten en patiënten met COPD.

Chronisch ZorgNet werkt continu aan het verbeteren van de zorg voor de patiënten met chronische aandoeningen, zo dicht mogelijk bij huis in sterke netwerken met andere zorgverleners en in nauwe samenwerking met diverse beroeps- en patiëntverenigingen.

https://chronischzorgnet.nl/nl

 

onco net

 

Onconet

Onconet streeft ernaar dat patiënten in heel Nederland een deskundige fysiotherapeut in de eigen woonomgeving kunnen vinden voor begeleiding bij behoud of verbetering van fitheid rondom de medische behandeling voor kanker.

https://www.onconet.nu

 

 

Schoudernetwerk Amsterdam

Schoudernetwerken Nederland is een landelijke koepel voor regionale schoudernetwerken van fysiotherapiepraktijken. Geleidelijk worden er steeds meer regionale netwerken toegevoegd. Uiteindelijk zal er een landelijke dekking ontstaan. De Doelstelling van SNN is het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor schouderklachten.

http://www.schoudernetwerkamsterdam.nl

 

 

Netwerk traumarevalidatie  VUmc

Traumanetwerk VU mc is er voor patiënten die letsels hebben opgelopen na een ongeval. Het kan gaan om verstuikingen of eenvoudige botbreuken, maar bijvoorbeeld ook om open breuken, wervelbreuken of bekkenbreuken.
De fysiotherapeuten van Netwerk Traumarevalidatie VUmc werken nauw samen met het multidisciplinaire team in VUmc (de traumachirurg en de ziekenhuisfysiotherapeut). Zo kan er tijdig bijgestuurd worden, zodat de behandeling optimaal verloopt.

https://traumarevalidatie.nl

 

Blessurevrij Nederland.

Blessurevrij Nederland helpt je met het maken van een onderbouwde keuze voor een fysiotherapiepraktijk. Ga naar de website www.blessurevrijnederland.nl en download de App via de App Store op je telefoon. Blessurevrij Nederland wil iedereen in Nederland sneller helpen met het maken van een goede keuze voor en een snelle afspraak met een fysiotherapiepraktijk.

http://www.blessurevrijnederland.nl

Dit is het Cardiologienetwerk van Spaarne Gasthuis locatie Haarlem en Hoofddorp.

Motion Fysiotherapie is aangesloten bij dit netwerk. De hartrevalidatie is multidisciplinair samenwerken. Dat houdt in dat verschillende disciplines in de zorg met elkaar samenwerken. Spaarne Gasthuis heeft een samenwerkingsverband met een aantal eerste lijns praktijken fysiotherapie zodat de hartrevalidatie kan plaatsvinden zonder veel reistijd voor de patiënt.
Het doel is de zorg van rondom de hartrevalidatie zo goed en doelmatig mogelijk te organiseren. Samen kunnen we meer!

 

Home – MijnHartrevalidatie

 

 

Stichting FNS: Functioneel Neurologische Stoornissen

 

Betere zorg realiseren voor patiënten met een functionele neurologische stoornis (FNS).

De stichting wil haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  • het actief opzetten en ondersteunen van (zorg) netwerken, van neuroloog, huisarts en behandelende therapeuten,
  • juridische en maatschappelijke steun,
  • het verspreiden van kennis over FNS,
  • en samenwerking met de internationale patiëntenorganisatie FND Hope.

 

Stichting FNS – Een website over Functionele Neurologische Stoornis

 

Motion Fysiotherapie en Schiedon hebben al een jarenlange samenwerking. U kunt daarom ook in Uithoorn in het Motion spier-pees centrum terecht voor een afspraak met Carlijn van Schiedon.

Voor meer stabiliteit of steun of voor specifieke problemen, worden bestaande schoenen aangepast, worden podologische zolen, voetbedden / inlay’s vervaardigd, alles natuurlijk op maat.

De orthopedische schoentechniek houdt zich niet alleen bezig met schoenen, maar ook met het vervaardigen van orthopedische voorzieningen voor de voet of het onderbeen. Dergelijke voorzieningen, samen te vatten onder de benamingen orthesen en prothesen, worden toegepast bij ernstige voetproblematiek. Bij orthesen gaat het om voorzieningen die vooral ondersteunen of fixeren, voetprothesen vormen een aanvulling van ontbrekende lichaamsdelen.

Bij de intake en het aanmeten wordt de keuze van de oplossing gemaakt. De specialisten van Schiedon beginnen met een onderzoek van onderbeen en/of voet en analyse van het looppatroon, voordat zij een orthopedische orthese, binnenschoen of prothese aanmeten. Het aanmeten gebeurt bij voorkeur op afspraak en duurt tussen een half uur en een uur.

Wij maken orthopedisch schoen-technische oplossingen in vele uitvoeringen.

  • Orthopedische schoenen over uw individuele leest, volgens de maten en vormen van de voet, met de eventueel noodzakelijke correcties en voorzieningen.
  • Aanpassingen aan en in confectie schoenen. De aanpassingen kunnen worden gemaakt, aan en in alle soorten van schoenen, zoals dames en herenschoenen, sport-, wandel- en  werkschoenen, sandalen en slippers. Hierbij denken we aan voetbedden, steunzolen, hak/zoolverhogingen, afwikkelzolen, enz..
  • Voor meer informatie: www.schiedon.nl

Orthesen en voetprothesen geven aanvulling naar behoefte.

 

 

 

 

Fysiotherapie-info,

voor vragen betreffende fysiotherapie.

Fysiotherapie-info.nl