Fysiotherapie in de regio Uithoorn

Wat is gecombineerde leefstijlinterventie?

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het aanleren van een gezonde leefstijl, het verminderen van overgewicht zodat de kans op gezondheidsproblemen kleiner wordt en u zich fitter gat voelen.

Het is inmiddels uitgebreid bekend dat door overgewicht veel gezondheidsproblemen kunnen ontstaan.

Tijdens de GLI wordt aandacht besteed aan thema’s zoals gezonde voeding, voldoende bewegen, slaap en ontspanning.

Gecombineerde leefstijlinterventie bij Motion Fysiotherapie.

Motion Fysiotherapie werkt nauw samen met Dietheek Uithoorn en zij bieden het programma SLIMMER aan.

SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. Deelnemers worden begeleid in het verbeteren van hun leefstijl. SLIMMER helpt om je gezonder en fitter te voelen!

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Een begeleidingsteam ondersteunt u bij het aanpassen van uw voedingspatroon en beweegpatroon. Dit begeleidingsteam bestaat uit een diëtiste/leefstijlcoach en een fysiotherapeut/leefstijlcoach.

Ieder GLI programma en dus ook SLIMMER kent een begeleidingstraject van 2 jaar. Het  eerste half jaar is de begeleiding intensiever, later worden de contactmomenten minder frequent en bekijkt u samen met de coach hoe u uw gezonde leefstijl kunt behouden.

 

 

Ontmoet de therapeut

Voor wie is het SLIMMER programma bedoeld?

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40), die in staat zijn een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig omdat de vergoeding vanuit de basisverzekering geregeld is