Fysiotherapie in de regio Uithoorn

In Nederland zijn in 2016 bijna 100.000 mensen na een val naar de eerste hulp gegaan. Naarmate de leeftijd toeneemt, neemt de kans op een val toe.

De gevolgen van een val kunnen verstrekkend zijn, iets breken, bang worden om nog een keer te vallen en hierdoor activiteiten gaan mijden. Dit heeft ook weer gevolgen, de spieren worden minder sterk, u wordt minder zelfstandig of u komt minder het huis uit en kunt zo in een isolement raken.

Motion Fysiotherapie en Preventie biedt diverse valpreventie programma's. Als u al een keer gevallen bent of u merkt dat u problemen krijgt met het bewegen kunt u langskomen voor een valrisicotest en een valanalyse. Er wordt gekeken naar uw evenwicht en uw spierkracht en daarna volgt een op maat gemaakt advies. U kunt daarbij denken aan Zicht op evenwicht, Otago, vallen verleden tijd of gewoon trainen om uw spieren sterker te maken.

Waarom valpreventie?

Zelfstandig blijven

Het streven is dat mensen langer gezond thuis kunnen blijven wonen, dus langer veilig en zelfstandig blijven is belangrijk. Eén van de aspecten van veilig zelfstandig thuis wonen is het voorkomen van een val. Maar we moeten ons ertoe zetten om te bewegen. Van nature zijn mensen lui en vanaf het dertigste levensjaar worden spiervezels kleiner en neemt de maximale spierkracht af. Daarnaast is de juiste volgorde in trainen van balans, kracht en fysieke activiteiten is belangrijk.

Vanaf het 50ste levensjaar verliezen we maar liefst gemiddeld 0,5 tot 2% spiermassa per jaar. Het spiervermogen daalt dus sterk en snel, tot wel 50% op tachtigjarige leeftijd. Ook worden daarnaast de zintuigen minder gevoelig en neemt onze breinfunctie af, met als gevolg een verminderde mobiliteit en inadequate bewegingsuitvoering (Pijnappels, 2017). Dit kan leiden tot een valincident en daarom is het van groot belang dat volwassenen en ouderen hun spieren blijven trainen.

Beter bewegen leidt tot minder vallen. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan u hierbij helpen.

Motion Fysiotherapie biedt een aantal bewezen effectieve valpreventie programma’s.

Wat Biedt Motion?

Valanalyse

Voor mensen die al een keer gevallen zijn kan Caroline Smeets een valanalyse uitvoeren.

Als u een keer gevallen bent of u merkt dat u problemen krijgt met lopen en bewegen kunt u een afspraak maken.

Afspraak Maken

Fysiotherapie & Preventie

Valpreventie programma's vallen in veel gevallen onder Fysiotherapie.

In sommige gevallen (als u gaat sporten bij Motion Preventie) valt dit niet onder fysiotherapie maar betreft het onze kleins­chalige sport­school Motion Preventie

Er zijn veel patiënten van Motion Fysiotherapie die na het behandeltraject verder willen werken om hun klachten de baas te blijven. Ook mensen die niet bij Motion Fysiotherapie zijn geweest kunnen terecht bij Preventie.

 

Preventie programma's

Voor mensen die willen oefenen om vallen te voorkomen is het Otago programma of "vallen verleden tijd" een mogelijkheid. De programma's kunnen individueel en in groepsverband gevolgd worden. Otago en zicht op evenwicht wordt ook vaak bij mensen thuis gegeven.

Preventie programma's

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★JeroenVakkundig ★★★★★★★★★★Debby de GrootEen prima behandeling, erg tevreden over de fysiotherapeut!★★★★★★★★★★Marina Zeer deskundig! Topbehandeling ★★★★★★★★★★John TulpVoel me altijd op mijn gemak bij hem, en alles is bespreekbaar★★★★★★★★★★Mariska Menno is eigenlijk de enige fysio die mijn lijf en klachten lijkt te begrijpen. Met hernia klachten overal geweest, maar menno wist me te helpen met dry needling.. Nu voor mijn nek en weer perfect geholpen. Ik vind een dosis humor belangrijk én vertrouwen , dat maakt het contact toch minder ongemakkelijk. Je staat er toch kwetsbaar in je ondergoed en een zeer lijf. Menno heeft beide perfect dus aan te raden. Wanneer ik opnieuw last heb van mijn lijf vraag ik m'n huisarts direct een verwijzing naar motion.. ★★★★★★★★★★RuudErg betrokken bij haar werk en doelgericht.★★★★★★★★★★Peter SchellingerhoutGewoon uitstekend werk afgeleverd. Klachten zijn nog niet 100% weg anders een 10.★★★★★★★★★★RaymondKundig advies, vriendelijk en flexibel★★★★★★★★★★ArmandFalco weet goed de aan te pakken plekken op het lichaam te localiseren, zelfs al ben ik mij in het dagelijks leven niet bewust van een aantal daarvan★★★★★★★★★★Cynthia dekker Door 2 therapeuten behandeld. Beide met hart voor hun vak met de bijbehorende kennis die daarvoor nodig is.
Feedback Company