Fysiotherapie in de regio Uithoorn

Bij Motion Preventie kunt u gezond en verantwoord sporten onder deskundige begeleiding in kleine groepjes op vaste tijdstippen.

U wilt sporten maar weet niet wat en hoeveel u kunt doen. U denkt dat u te oud bent om te gaan sporten. U heeft een aandoening en weet  niet hoe en hoeveel u kunt bewegen.  U hebt al vaker gesport maar raakte snel geblesseerd. Kom dan naar Motion Preventie!

Normen en adviezen voor sport en bewegen

Steeds meer Nederlanders willen of moeten gaan sporten om hun leefstijl en gezondheid te verbeteren. Huisartsen en eerstelijns professionals adviseren mensen met diabetes, chronische aandoeningen of overgewicht ook steeds vaker om (meer) te gaan bewegen. Dat doen ze alleen als ze ervan overtuigd zijn dat het fitnesscentrum de juiste zorg kan leveren, de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken en de juiste protocollen volgen. En dat is allemaal mogelijk bij Motion Preventie!

De Gezondheidsraad publiceerde Beweegrichtlijnen 2017 deze zijn aangenomen door de Minister van Volksgezondheid Welzijn en Zorg.

De beweegrichtlijnen zijn als volgt voor volwassenen en ouderen

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En: voorkom veel stilzitten

Wat is Motion Preventie?

Motion Preventie is een sportschool die veel begeleiding biedt aan de klanten die komen sporten. Wij zijn al jaren onderscheidend door onze kennis en persoonlijke begeleiding. De sfeer is goed en het is gezellig!

 

Hoe werkt Motion Preventie?

  Bij Motion Preventie komt u sporten in kleine groepen (maximaal 10 personen) met steeds een vaste, deskundige begeleider. U sport op vaste trainingsmomenten.

  Als u zich aanmeldt bij Motion Preventie krijgt u, indien nodig, eerst een vraaggesprek over uw gezondheid en u krijgt een begintest. De sportbegeleider weet dan ook hoe uw conditie is en de reden waarom u wilt sporten.

  U krijgt een individueel, op maat gemaakt sportprogramma.

Er zijn veel patiënten van Motion Fysiotherapie die na het behandeltraject verder willen werken om hun klachten de baas te blijven. Ook mensen die niet bij Motion Fysiotherapie zijn geweest kunnen terecht bij Preventie.

Zie ook Valpreventie

Waarom Motion Preventie?

Actief blijven
U bent wat ouder of u wordt een beetje vergeetachtig en merkt dat bewegen niet meer zo makkelijk en vanzelfsprekend gaat.
Oefenen
U voelt zich onzeker bij lopen of bij traplopen.
Persoonlijk
Omdat u bij Motion Preventie in kleine groepen traint is er altijd voldoende hulp en begeleiding voor u.

Motion Preventie gecertificeerd 'NL Actief' sportcentrum.

Sinds oktober 2014 zijn we ook bevoegd om mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel te begeleiden. (Meet Me@the Gym)

NL Actief Preventiecentra zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen veilig en effectief te begeleiden. Een specifieke doelgroep die bij deze centra terecht kan is de doelgroep met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het beweegprogramma dat aan deze doelgroep wordt aangeboden is, onder de naam Meet Me @ The Gym, een initiatief van de Hersenstichting, de Edwin van der Sar Foundation en NL Actief.

Voor de algemene voorwaarde van NL actief klik hier.

 

 Aandacht voor dit initiatief was er op 19 juni jl. in het Programma LifestyleXperience van RTL4.

Clienten aan het woord:

Aangesloten bij