Fysiotherapie in de regio Uithoorn

Onze handen zijn misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Op het moment dat u letsel heeft aan de hand/pols merkt u pas hoe beperkend dit is. Bij Motion Fysiotherapie hebben wij een specialist in het behandelen van klachten aan hand/pols.

Als specialist kijken we naar de gevolgen van de aandoening op uw dagelijks functioneren, om te zorgen dat uw weer zo snel mogelijk dat kan waarin u gehinderd werd.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u zeer snel bij ons terecht kunt, zeker na een operatie of trauma. Een snelle behandeling is dan ook het beste voor uw herstel.

Wat biedt Motion?

Bij Motion Fysiotherapie begeleiden we u in het gehele traject vanaf operatie tot herstel.

Handtherapie kan bestaan uit:

  • Wondverzorging
  • Littekenbehandeling
  • Preventie van zwellingen
  • Oefentherapie
  • Mobilisatie van vingers of pols voor verbetering van de bewegelijkheid
  • Functionele training
  • Spalktherapie.

Aantal behandelingen

Handtherapie kan een eenmalig behandeladvies zijn, maar u kunt ook een langere periode therapie nodig hebben.

Afhankelijk van uw operatie, aandoening of letsel komt u dan één of meerdere keren per week voor handtherapie.

Ontmoet de therapeut

Chris Bosse

Chris Bosse

Fysiotherapeut/ handtherapeut
Specialisaties: Algemeen fysiotherapeut,

dry needling,

handtherapeut

Netwerken: aangesloten bij Netwerk Traumarevalidatie VUmc

handen netwerk

 

Mijn interesse voor het vak fysiotherapie is gewekt tijdens mijn CIOS opleiding, waar ik in aanraking kwam met fitness en sportmassage. Na het behalen van mijn diploma, ben ik gaan werken in een praktijk in Amsterdam.

In mei 2013 ben ik in contact gekomen met Motion. In 2014 heb ik de cursus Mulligan A-B gevolgd. Mulligan is een mobilisatietechniek op beweging. Tevens zijn Menno van der Grift en ikzelf in dit zelfde jaar aangesloten bij het Trauma Netwerk van het VU Medisch Centrum. Dit hebben wij gedaan om op deze manier mensen zo goed mogelijk te kunnen laten revalideren na gecompliceerde botbreuk(en).

In maart 2015 heb ik de cursus Dry Needling afgerond. Mijn plezier in het werk komt mede door de fantastische sfeer binnen de praktijk, als ook door het enthousiasme van mijn collega’s. Naast het werken hou ik van sporten in de buitenlucht, zoals voetballen, skiën, wielrennen, fitness en hardlopen.

Handtherapie;
Een groot aantal mensen heeft klachten van de hand(en). Zowel problemen met het bewegen of met het gevoel, dit kan leiden tot veel beperkingen in het dagelijks leven.

Een klein probleem kan bepaalde handelingen moeilijk of onmogelijk maken, wat veel gevolgen kan hebben voor een persoon. De behandelingen van aandoeningen of problemen aan de hand vraagt specifieke kennis en vaardigheden van een handtherapeut.

Ik heb inmiddels de opleiding  voor handtherapie afgerond.

Afspraak Maken