Het menselijke lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van botten, spieren en gewrichten. Lopen, opstaan, reiken en bukken zijn meestal vanzelfsprekende bewegingen. Op moment dat u ergens last van krijgt en het lichaam niet meewerkt, merkt u dat dit alles niet zo vanzelfsprekend is. De fysiotherapeut is een specialist in alles wat met dagelijks bewegen te maken heeft. Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt, bij Motion Fysiotherapie wordt u deskundig behandeld.
Uw behandelend fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw wensen (wat zou u weer willen kunnen) en de lichamelijke situatie en mogelijkheden. Er wordt een individueel behandelplan opgesteld en door middel van oefeningen, trainingen en adviezen wordt u geleerd weer beter te bewegen.
Kortom, de fysiotherapeut maakt het mogelijk dat iedereen binnen zijn eigen vermogen zo optimaal mogelijk kan bewegen. Want soepel bewegen is optimaal leven.
Fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren. Zo zijn er veel specialismen, zoals onder andere manueel fysiotherapeuten, kinderfysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, fysiotherapeuten voor ouderen (geriatriefysiotherapeuten) en arbeidsfysiotherapeuten, psychosomatische fysiotherapeut en daarnaast zijn er fysiotherapeuten die zich hebben toegelegd op bepaalde klachten zoals vermoeidheid of benauwdheid, hart- en vaatziekten of neurologie.
Bij Motion Fysiotherapie werken meerdere fysiotherapeuten met diverse specialisaties. U wordt altijd behandeld door de therapeut met expertise op het gebied waar u de klachten hebt. U kunt op de website zien welke specialisaties bij Motion Fysiotherapie aanwezig zijn.