Fysiotherapie in de regio Uithoorn

Wat is de ziekte van Parkinson?
De ziekte van Parkinson is genoemd naar de Engelsman James Parkinson, hij heeft deze ziekte ontdekt en er zijn naam aan gegeven.
Bij de ziekte van Parkinson zijn bepaalde hersencellen beschadigd en/of sterven (versneld) af, namelijk de cellen die de stof Dopamine maken.
Dopamine is een zogenaamde neurotransmitter (een boodschapperstof) die nodig is om signalen door te geven van de ene naar de andere hersencel.
Wat zijn de verschijnselen/symptomen bij de ziekte van Parkinson?
De ziekte begint vaak met verandering  in de manier waarop men beweegt .
Meestal worden de volgende symptomen gezien: een arm en/of been kan gaan beven (tremor), spierstijfheid (rigiditeit) ontstaat, men gaat langzamer en minder bewegen (brady- en hypokinesie) vooral merkbaar bij het lopen, en de balans verminderd (toename van (bijna) valpartijen).
Naast de lichamelijke verschijnselen kunnen er ook andere klachten ontstaan, zoals geheugenstoornissen, slaapproblemen, depressies, concentratieproblemen en persoonlijkheidsveranderingen.

Behandeling van de ziekte van Parkinson.

Er bestaan geen medicijnen die de ziekte van Parkinson kunnen genezen, wel zijn er medicijnen die de klachten kunnen afremmen. De neuroloog zal (in overleg met de huisarts) medicijnen voorschrijven en instellen.
Vaak worden andere (gespecialiseerde) hulpverleners ingeschakeld zoals een logopedist, ergotherapeut, diëtist en/of fysiotherapeut; bij voorkeur  hulpverleners die zijn aangesloten bij ParkinsonNet.

Ons motto is dan ook:  “OPTIMALE ZORG VOOR PARKINSONPATIENTEN IS ONS DOEL”.

Bij Motion Fysiotherapie kan de Parkinson patiënt terecht voor zowel individuele behandeling als voor groepsbehandeling in de zogenaamde Parkinson-groep.
Tijdens de fysiotherapeutische behandeling  wordt in diverse vormen aandacht besteed aan o.a.  spierkracht, lenigheid(mobiliteit), uithoudingsvermogen, balans en coördinatie.