Fysiotherapie in de regio Uithoorn

Hartfalen is een onbekende aandoening van het hart. Het is iets heel anders dan bijvoorbeeld een hartinfarct of hartaanval. Hartfalen wil zeggen dat de pompfunctie van het hart tekort schiet. Hartfalen is een ernstige, chronische aandoening die meestal niet te genezen is.
Omdat het bloed niet goed door het lichaam wordt gepompt, krijgen spieren minder voedingsstoffen. U voelt zich sneller moe; een kleine inspanning (bijvoorbeeld traplopen) kost (veel) meer moeite. Omdat de hersenen ook minder bloed krijgen, kunt u ook last krijgen van een afname van de concentratie. Ook de nieren krijgen minder bloed en gaan vocht vasthouden. Dit vocht hoopt zich op in andere lichaamsdelen, bijv. in de longen, waardoor u kortademig kunt worden. Of in de benen waardoor u last krijgt van opgezette benen of enkels of in de buik waardoor u een opgeblazen gevoel kunt ervaren.

Het is erg belangrijk uw conditie te verbeteren of op peil te houden en de spierkracht te optimaliseren. Na een individuele intake ondergaat u een test om uw basisniveau vast te stellen. De daaropvolgende trainingen worden 2x per week gegeven door speciaal daarvoor geschoolde fysiotherapeuten.