Fysiotherapie in de regio Uithoorn

Een effectieve manier om van je slaapprobleem af te komen is met de SlaapSlim- methode.

Je slaap- coach gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken

met praktische tips en oefeningen. Je krijgt weer grip op je slaap,

voelt je energieker en kunt zo weer alles uit je dag halen.

 

 

 

Prevalentie

Volgens het laatste onderzoek van het CBS heeft één op de vijf mensen last van slaapproblemen. hierdoor was 41% van de ondervraagden belemmerd in hun dagelijks functioneren vanwege verschillende klachten. De klachten hielden in: concentratieproblemen, humeur problemen of vergeetachtigheid.

Vrouwen blijken meer last te hebben van slaapproblemen dan mannen, vrouwen hebben volgens het onderzoek 15% meer last van slaapproblemen, dus bijna anderhalf keer meer dan mannen. Tevens blijkt ook dat de leeftijd een prognostische factor heeft voor het krijgen van slaapproblemen. Zo heeft van de 12- jarige ondervraagden 8% last van slaapproblemen. terwijl dit bij 75-plussers 28% is.

Van de mensen die rapporteerden dat ze slaapproblemen hadden, gaf 41 procent aan dat zij daardoor belemmerd werden bij hun dagelijkse functioneren, bijvoorbeeld tijdens het werk. Zij waren bijvoorbeeld minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd. Van de mensen die veel last hadden van slaapproblemen ondervond 57 procent zulke belemmeringen.

 

Wilt u graag hulp bij het krijgen van een goede nacht-rust, maakt u dan een afspraak bij één van onze specialisten.

Ontmoet de therapeut