Fysiotherapie in de regio Uithoorn

Een effectieve manier om van je slaapprobleem af te komen is met de SlaapSlim- methode.

Je slaap- coach gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken

met praktische tips en oefeningen. Je krijgt weer grip op je slaap,

voelt je energieker en kunt zo weer alles uit je dag halen.

 

 

 

Prevalentie

Volgens het laatste onderzoek van het CBS heeft één op de vijf mensen last van slaapproblemen. hierdoor was 41% van de ondervraagden belemmerd in hun dagelijks functioneren vanwege verschillende klachten. De klachten hielden in: concentratieproblemen, humeur problemen of vergeetachtigheid.

Vrouwen blijken meer last te hebben van slaapproblemen dan mannen, vrouwen hebben volgens het onderzoek 15% meer last van slaapproblemen, dus bijna anderhalf keer meer dan mannen. Tevens blijkt ook dat de leeftijd een prognostische factor heeft voor het krijgen van slaapproblemen. Zo heeft van de 12- jarige ondervraagden 8% last van slaapproblemen. terwijl dit bij 75-plussers 28% is.

Van de mensen die rapporteerden dat ze slaapproblemen hadden, gaf 41 procent aan dat zij daardoor belemmerd werden bij hun dagelijkse functioneren, bijvoorbeeld tijdens het werk. Zij waren bijvoorbeeld minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd. Van de mensen die veel last hadden van slaapproblemen ondervond 57 procent zulke belemmeringen.

 

Wilt u graag hulp bij het krijgen van een goede nacht-rust, maakt u dan een afspraak bij één van onze specialisten.

Ontmoet de therapeut

Sharon Versteeg

Sharon Versteeg

Oefentherapeut Mensendieck
Specialisaties:Oefentherapeut Mensendieck

 

Tijdens de opleiding CIOS sport, gezondheid & vrijetijdsmanagement heb ik meerdere stages gelopen, onder andere in een fitnesscentrum en een zwembad. Mijn afstudeerstage was bij de sportrevalidatie van Reade. Hierna ben ik gaan doorstuderen aan de opleiding oefentherapie Mensendieck, door op het gebied van houding en beweging hulp te kunnen bieden in het dagelijks leven.

Ik heb tijdens mijn stages ervaring opgedaan met onder andere het behandelen van houdingsproblematiek, rug-, nek en knieklachten, neurologische aandoening en balansproblematiek. Daarnaast heb ik tijdens mijn minor en studie veel te maken gehad met psychosomatische klachten.

Na mijn studie ben ik gelijk aan de slag gegaan bij een sportrevalidatie in Hilversum, waar ik naast individuele behandelingen ook zwanger fit en ruiter fit groepslessen geef. Sinds 1 juni 2018 ben ik gestart bij Motion Fysiotherapie.

 

In mijn vrijetijd handbal ik bij KDO dames 2, bootcamp ik regelmatig en rol ik een paar keer per jaar in de modder tijdens een run.

 

Afspraak Maken