Fysiotherapie in de regio Uithoorn

Geen Yogalessen momenteel

Vanwege de Corona uitbraak heeft Motion de deuren moeten sluiten en waren er vanaf maart ook geen yogalessen meer toegestaan.
Helaas liggen de yogalessen nog steeds stil. Dit vanwege de beluchting in de yogaruimte, deze voldoet niet aan de RIVM richtlijnen. Helaas heeft Finy ook nog steeds last van haar blessure, waardoor zij nog steeds geen yogalessen kan geven.

 

 

zwangerschaps YogaDoel: Je zwangerschap bewust meemaken? Je ontspannen voorbereiden op de bevalling?  “In vorm blijven”, “ontspanningstechnieken oefenen” en “positieve kind-moeder meditaties ervaren”. Dit kan door middel van yoga met oefeningen die speciaal bestemd zijn voor zwangeren. Hiermee breng je je lichaam in een optimale conditie om de zwangerschap te dragen en je voor te bereiden op de bevalling.

Wanneer: Het hele jaar door, behalve de zomervakantie. Aanmelden vanaf week 14  van de zwangerschap en het liefste voor week 27. Er wordt gewerkt in blokken van 11 lessen met verschillende thema’s.

Maandag 12.45 tot 14.00 uur en van 19.00 tot 20:15 uur

Dinsdagavond om 19.00 tot 20:15 uur

Thema’s: ‘ Ontspanning’, ‘Concentratie’ en ‘Kracht’. Het thema wordt uitgebeeld in de keuze van oefeningen, ademhaling en meditaties/ ontspanningsoefeningen.

Na drie maanden keert hetzelfde thema weer terug, maar dat geeft de gelegenheid tot verdieping in de houdingen. We werken met het principe  “ De Kracht van Herhalen.” De gedachte hierachter is, dat de zwangere vrouw zich vooral door het oefenen en het werken met, de betekenis van de adem eigen maakt. Bij de bevalling zal zij deze ervaring hierdoor vanzelfsprekender kunnen aanwenden.

Inhoud lessen:

* Ademhalingstechnieken. Hoe kan je je adem gebruiken tijdens de bevalling om zo ontspannen mogelijk te kunnen blijven.

* Conditie van het lichaam. Door middel van oefeningen proberen we het lichaam zo soepel mogelijk te houden.

* Ontspannen. Door middel van ontspanningsoefeningen leren we het lichaam ongewenste spanningen los te laten.

* Naar eventuele klachten kijken en de oefeningen doen die bij jou zwangerschapsweken horen.

* Er is een mogelijkheid tot het volgen van een partner les, waarbij er uitleg gegeven wordt aan de partner wat zijn rol tijdens de bevalling kan zijn.

* Ook is er na de bevalling een Baby-Terugkom-Ochtend. Onder het genot van kopjes thee/ koffie en een lekkere snack, komen we bij elkaar en kunnen jullie de bevallingsverhalen delen, jullie ervaringen delen en natuurlijk het   allerbelangrijkste je mooie baby showen!

Instroom:

Zwangere vrouwen kunnen in principe altijd instromen en tot het eind van de zwangerschap blijven. Een cursusduur loopt ten minste 3 maanden want dat is voor de zwangerschapsyoga in feite de minimale tijd die nodig is om voor een goede voorbereidingszorg te kunnen dragen. Hoe langer echter de periode dat de lessen gevolgd worden, hoe meer men toekomt aan verdieping van de aangeboden stof en de oefeningen.

In elke zwangerschapsyogales worden oefeningen die gericht zijn op de zwangerschap afgewisseld met houdingen en ademoefeningen die meer gericht zijn op de bevalling.

 Prijzen

Pakket 1 zwangerschapsyoga 11 lessen, een partnerles en een babyreünie €138,80,-

extra yogalessen: 8 lessen €102,80
4 lessen €51,45

3 lessen mama en baby yoga (al vanaf 6 weken) €51,45
6 lessen mama en baby yoga (al vanaf 6 weken) €102,80

Pakket 2 COMBIPAKKET –>  Zwangerschapsyoga 11 lessen, een partnerles en een babyreünie en 6 lessen Mama en Baby yoga samen €215,95

Meer info? Of wil je weten welke dag er les gegeven wordt, neem dan contact op met:

Yogadocente: Finy Sheils- van der Post

Voor vragen   klik hier!