Image

Kinderen met overgewicht hebben in relatie tot hun leeftijdsgenootjes meer kans om op latere leeftijd klachten te ontwikkelen als suikerziekte, hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen. Bovendien zitten kinderen met overgewicht vaak minder lekker in hun vel en worden ze vaker gepest. Daarom is het belangrijk om hier op jonge leeftijd aandacht aan te besteden.

Motion Fysiotherapie en Preventie biedt een afvalprogramma voor kinderen met overgewicht aan. Hierin gaan de kinderen, samen met hun ouders, aan de slag om een gezondere eet- en beweegstijl te krijgen. Dit gebeurt met behulp van een fysiotherapeut, voedings- en lifestylecoach. Het programma duurt 3 maanden, met daarna nog enkele terugkomactiviteiten.

 

Voor wie is het programma?

Het programma is gemaakt voor kinderen met overgewicht. Je bent wat te zwaar, maar niet door een medische oorzaak (ziekte).

We werken in 2 leeftijdscategorieën:

–      Bovenbouw basisschool
–      Middelbare school tot 16 jaar

 Hoe werkt het programma?

Het programma duurt 12 weken. Voordat het programma begint, maken we twee afspraken.
Op de eerste afspraak kom je samen met je ouder(s) bij de voedings- en lifestylecoach voor een vraaggesprek over je voeding en je leefstijl.  Zij krijgen dan een beeld van jouw leef- en eetgewoontes.

De tweede afspraak is met de fysiotherapeut. Je wordt dan getest om te kijken hoe je kracht en conditie is.  Ook wordt je lichaamssamenstelling gemeten, dus hoeveel spieren en hoeveel vet je hebt.

Dan begint het programma van 12 weken. Je komt twee keer per week naar de praktijk.
Op de helft en aan het eind van de 12 weken doen we de verschillende testen nog een keer om te bekijken wat het resultaat is van 12 weken hard trainen!

De voedings- en lifestylecoach

De voedings- en lifestylecoach neemt met jou en je ouders door wat goed is om te eten en wat je beter kunt laten staan en helpt je om je gewoontes te veranderen. Zij zal regelmatig je gewicht en buikomtrek meten om na te gaan of je op de goede weg bent. En praat met jou en de andere kinderen wat makkelijk en moeilijk is. Je leert wat je beter kunt doe en hoe! Soms moet je ook thuis een opdracht doen, met je vader of moeder.

De fysiotherapeut & sportinstructeur

Elke week ga je samen met de andere kinderen lekker sporten en bewegen. Dit kan binnen of buiten zijn! Je zult merken dat bewegen hartstikke leuk is.
Maar je leert ook veel over bewegen, want bewegen is heel belangrijk.

Kosten

Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten. Wij vragen een eigen bijdrage van €100,-

kids afvallen 1

Interesse? Neem contact op met Motion voor meer informatie.