Motion Fysiotherapie heeft jarenlange ervaring met het behandelen van mensen na een operatie. Voorheen werd u vooral na een operatie behandeld. Intussen is aangetoond dat specifiek oefenen voor uw operatie ervoor zorgt dat u sneller herstelt. Een betere conditie voor de operatie maakt het risico op complicaties na de operatie kleiner. Fysiotherapie voor een operatie is ook een op maat gemaakt programma.

meer info klik hier

 

 

Better in Better out: pre-operatief trainen leidt tot sneller herstel!

 

Voor ouderen geldt dat een ziekenhuisopname en operatie vaak gepaard gaat met verlies van zelfredzaamheid, kwaliteit van leven en een toename van morbiditeit en sterfte.

En ook voor andere leeftijdscategorien geldt dat het versterken van spieren vóórdat geopereerd wordt leidt tot sneller herstel!

Op de persoon toegesneden pre- en postoperatieve training onder begeleiding van de fysiotherapeut,  kan de kans hierop verkleinen.

Kwetsbare ouderen die een operatie moeten ondergaan, zouden voorafgaand aan de ingreep moeten gaan trainen,  ondersteund door een fysiotherapeut.
Zo gaan ze fitter een operatie in en komen ze er beter uit.

– See more at: http://www.topfit-fysiotherapie.nl/better-in-better-out-pre-operatief-trainen-leidt-tot-sneller-herstel/#sthash.Osr6CO3W.dpuf